HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB-commissie 'Toekomst lokaal bibliotheekbestel’ van start
16-07-2015
De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft een commissie ‘Toekomst lokaal bibliotheekbestel’ in het leven geroepen, die de openbare bibliotheken verder op weg moet gaan helpen met een visie op, en een handreiking voor, het lokale bibliotheekbestel. De commissie is 29 juni jl. voor de eerste keer samengekomen.
De commissie moet een advies gaan formuleren over de concrete invulling van de maatschappelijke opdracht van bibliotheken in de lokale situatie, met het jaar 2025 als richtpunt, aldus de KB in een bericht op haar website. De commissie is ingesteld in het kader van het project ‘Toekomst lokaal Bibliotheekbestel’, dat voortkomt uit het rapport-Cohen (pdf). Het  project ‘Toekomst lokaal Bibliotheekbestel’ valt binnen de programmalijn 'Bibliotheek van de Toekomst', waartoe ook het project 'Geïntegreerde bibliotheek' behoort.

De commissie ‘Toekomst lokaal bibliotheekbestel’ bestaat uit 
* Arjen Gerritsen, burgemeester van De Bilt (voorzitter)
* Rinda den Besten, voorzitter van de Primair Onderwijsraad
* Erik Akkermans, voorzitter Federatie Cultuur, federatie van brancheorganisaties in de cultuursector, voorzitter Dansmakers Amsterdam, zelfstandig adviseur
* Marijke Steenbergen, voorzitter Raad van bestuur van Movisie
* Theo Huibers, managing partner bij Thaesis en Professor of Information Retrieval bij Research Group Human Media Interaction , Universiteit Twente

Daarnaast is er een klankbordgroep die twee keer de commissievergaderingen zal bijwonen, zodat de commissie met voldoende kennis en inbreng uit de praktijk tot haar advies kan komen. De klankbordgroep bestaat uit: Anke Kesseler (Bibliotheek AanZet), Rudy Crombeen (Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen), Bonne Westdorp (RegioCultuurCentrum Idea), Gaby Lafeber (Bibliotheek Rivierenland), Ton van Vlimmeren (Bibliotheek Utrecht), Anne Rube (ProBiblio).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie