HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cor Wijn per 3 augustus interim-directeur VOB
20-07-2015
Het bestuur van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) heeft Cor Wijn aangesteld als interim-directeur. Vanaf 3 augustus 2015 zal Wijn voor twee à drie dagen per week tijdelijk voor de VOB werkzaam zijn.
In een bericht aan de VOB-leden stelt Kars Veling, voorzitter VOB, dat Wijn een tweeledige opdracht krijgt. Enerzijds zal hij de dagelijkse leiding over het bureau op zich nemen en de lopende zaken afhandelen, met name de dossiers die aandacht vragen zoals de nationale bibliotheekpas, de landelijke digitale bibliotheek en Route 2020. Anderzijds zal hij onderzoek doen naar de positionering van de VOB als branche- en belangenorganisatie in relatie tot de ontwikkelingen in de omgeving en de gevolgen voor de governance van de vereniging en de relatie tussen leden, bestuur, bureau en commissies, aldus Veling.

Cor Wijn is werkzaam bij adviesbureau BMC. Hij heeft onder andere, in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), (samen met Peter Luijters) de in 2011 uitgebrachte ‘Handreiking subsidiebeleid openbare bibliotheken’ opgesteld.
De aanstelling van Cor Wijn loopt vooralsnog tot 1 november 2015. 

Cor Wijn volgt Ap de Vries op, wiens vertrek werd bekendgemaakt tijdens de VOB-ledenvergadering van 16 juni jl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie