HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eric Wetzels vertrekt als directeur Centre Céramique
04-08-2015
Eric Wetzels stopt per 1 september 2015 als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Wetzels vertrekt naar de gemeente, waar hij zich vanaf 1 januari 2016 gaat inzetten voor het culturele erfgoed van de stad Maastricht.
Wetzels is sinds november 2006 directeur van Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum en sinds augustus 2011 daarnaast ook van Kumulus, het Maastrichts centrum voor amateurkunstbeoefening. Zijn opdracht was, naast de algehele leiding van de drie instellingen, om van deze instellingen één geheel te maken en via een innovatietraject de instellingen klaar te stomen voor de toekomst. ‘Na veel voorbereidende werkzaamheden en planvorming, een reorganisatie, een fusie tussen de organisatieonderdelen en jaarlijks volle culturele programma’s, is het nu tijd om ruimte te maken voor een opvolger en het stokje over te dragen’, aldus Wetzels op Maastrichtnet.nl.

Eric Wetzels gaat zich binnen de gemeente Maastricht richten op de uitwerking en waardering van de archeologische dossiers en op het inzetten en beter benutten van het brede Maastrichtse culturele erfgoed voor economie, toerisme, liefhebbers en wetenschap. Wetzels is van oorsprong archeoloog en gaat in zijn nieuwe baan 'terug naar de inhoud'.  Wetzels gaat 4 dagen per week werken en neemt een sabbatical om zijn huidige baan af te sluiten, aldus Maastrichtnet.nl.

Het is nog onbekend wie Wetzels gaat opvolgen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie