HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
September is jongerenmaand bij Bibliotheek Rotterdam
11-08-2015
In september staan jongeren centraal bij de Bibliotheek Rotterdam. De hele maand zijn er verschillende activiteiten geprogrammeerd in de centrale bibliotheek, waaronder theatervoorstellingen, een graffitidemonstratie, verschillende workshops, een foto-expositie en een loopbaancongres.
Op 2 september vindt de kick-off van de Jongerenmaand plaats. Op het Muziekwebplein in de Centrale Bibliotheek is er spoken word, dans en live muziek van onder meer Brownie Dutch. Daarna worden er gedurende de hele maand uiteenlopende activiteiten voor jongeren georganiseerd, zoals een 'proeverij' van jongerentheater, spoken word, black comedy en muziek op zaterdag 12 september en de jongerenvoorstelling Mannen van het jaar, over gewoontes, taboes en opvoeding, op 24 september. 
Gedurende de hele maand september is de foto-expositie Rotterdamse jongeren in beeld gratis toegankelijk op de Jongerenvloer.

De Jongerenmaand wordt op 29 september afgesloten met het loopbaancongres Your Dreams, Your Inspiration, tijdens welke onder andere powershops, spoken word, storytelling en live muziek aan bod komen. Tijdens deze avond 'kunnen bezoekers zich laten verrassen, informeren en inspireren door natuurlijke rolmodellen, artiesten, trainers en ondernemers,' aldus Bibliotheek Rotterdam.

In 2011 werd de Jongerenvloer (JGRVLR) van Bibliotheek Rotterdam bij de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland verkozen tot Beste Jeugdbibliotheek. (Zie over de Jongerenvloer ook deze blogpost van Patrick Heemstra van 29 juni jl)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie