HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Koninklijke Bibliotheek organiseert in oktober Innovatieweek
12-08-2015
De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert van 19 tot en met 23 oktober een zogeheten Innovatieweek. De KB spreekt van een 'doe-week' met allerlei kleinschalige sessies, waaronder workshops.
Aan de hand van succesvolle projecten en inspirerende voorbeelden doen de deelnemers ideeën op en ontdekken ze nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, aldus de KB. De sessies zijn ingedeeld naar doelgroep zodat de deelnemer gemakkelijker het aanbod vindt dat bij hem past. De KB benadrukt dat de Innovatieweek gezien moet worden als een paraplu voor verschillende kleinschalige bijeenkomsten, workshops, sessies etc die niet exclusief bedoeld zijn voor openbare bibliotheken, maar ook interessant zijn voor andere informatieprofessionals, waardoor er synergie kan ontstaan tussen verschillende disciplines.

Voorafgaand en ook onder de vlag van de Innovatieweek wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober in samenwerking met Cubiss een Hackathon georganiseerd, die in het teken staat van Linked Open Data-toepassingen. (Informatie daarover is te vinden op www.hackalod.com. Zie ook op Twitter.)

Op maandag 19 oktober wordt de week geopend door KB-directeur Lily Knibbeler, waarna een plenair ochtendprogramma volgt.

In de loop van september zal meer informatie bekendgemaakt worden op de KB-website.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie