HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur Bibliotheek Hoorn: Maaike Deckers
19-08-2015
Met ingang van 1 november 2015 is Maaike Deckers de nieuwe directeur van Bibliotheek Hoorn. Deckers volgt Hans Lastdrager op, die in juni 2015 met pensioen is gegaan.
Maaike Deckers is opgeleid als celliste en muziek- en dansdocent en al lange tijd werkzaam in het culturele veld. Momenteel is zij directeur van Quintus, Centrum voor Kunsteducatie in Kampen. Landelijk is zij actief als voorzitter van de commissie Kwaliteit van de branchevereniging Kunstconnectie, zo meldt Bibliotheek Hoorn in een persbericht.

Maaike Deckers stelt over haar nieuwe functie in het persbericht: 'De afgelopen 16 jaar heb ik gewerkt als directeur van achtereenvolgens de toenmalige Muziek- en Dansschool Texel (nu Artex), van Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar en nu van Quintus, Centrum voor Kunsteducatie in Kampen. In alle drie die functies heb ik veel samengewerkt met andere organisaties, vooral met het onderwijs en met de bibliotheek. Gepokt en gemazeld in de kunst- en cultuureducatie heb ik er nu voor gekozen om de overstap te maken naar Bibliotheek Hoorn. De manier waarop Bibliotheek Hoorn haar functie in de samenleving ziet en uitvoert spreekt mij erg aan en de doelen voor de komende jaren zie ik als een mooie uitdaging waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren.'

In het komende nummer van Bibliotheekblad (nr 7) verschijnt een interview met afscheidnemend directeur Hans Lastdrager.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie