HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Aanstelling Frank Huysmans als bijzonder hoogleraar bibliotheekwetenschap met vijf jaar verlengd
24-08-2015
Per 1 september wordt Frank Huysmans opnieuw voor vijf jaar benoemd als bijzonder hoogleraar bibliotheekwetenschap bij de Universiteit van Amsterdam.
Frank Huysmans verzorgt het master-keuzevak 'Innovatie van de publieke informatievoorziening', waarin de vernieuwing binnen de openbare bibliotheeksector wordt bestudeerd te midden van andere informatiediensten die vergelijkbare processen doormaken, zoals archieven en de journalistiek. Huysmans begeleidt verder momenteel vier PhD-projecten over openbare bibliotheken, informatievaardigheden en open access, en twee masterscripties.

De komende vijf jaar wil Huysmans proberen met collega's van aanpalende vakgebieden een onderzoeksproject te starten waarmee hij beoogt scherp te krijgen hoe publieke informatiediensten zoals de openbare bibliotheek in de toekomst zullen kunnen functioneren, aldus InformatieProfessional.

'Niemand betwijfelt serieus dat er een publiek belang gediend is bij het bouwen en onderhouden van dijken en wegen. Bij (toegang tot) informatie was dat vroeger ook het geval, maar daar wordt inmiddels door menigeen flink op afgedongen. Denk aan de publieke omroep, maar ook aan de openbare bibliotheek. Aan het nut voor de gemeenschap van een bibliotheek wordt tegenwoordig in gemeenteraden nogal getwijfeld. Ik wil dit vraagstuk van verschillende kanten belichten, politiek-bestuurlijk, sociaal-cultureel en ook economisch en juridisch,' zo zegt Huysmans tegenover InformatieProfessional.

Frank Huysmans bekleedt de functie van bijzonder hoogleraar bibliotheekwetenschap sinds 2005.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie