HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Koninklijke Bibliotheek benoemt Marc van den Berg als hoofd Innovatie & Ontwikkeling
25-08-2015
Per 1 november 2015 is Marc van den Berg aangesteld als hoofd van de sector Innovatie & Ontwikkeling (I&O) bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Van den Berg is sinds 2010 directeur van Library and IT Services aan de universiteit van Tilburg.
Van den Berg zal als sectorhoofd de strategie en het beleid van de KB vertalen naar resultaten voor de afdelingen Informatiebeleid, Innovatieve Projecten, Onderzoek, ICT en het Bureau Metamorfoze. Hij zal de informatiefunctie in de KB verder vorm geven en hij vertegenwoordigt vanuit deze CIO-rol de KB in het nationale en internationale bibliotheekdomein. Tevens treedt hij bij afwezigheid van de Algemeen Directeur als plaatsvervanger op, aldus de KB in een persbericht.

Marc van den Berg (1957) werkte voorheen bij de Universiteit van Amsterdam en werkt nu bij Tilburg University, waar hij sinds 2010 in dienst is als directeur Library & IT-Services. Bij de UvA was hij onder andere vijf jaar werkzaam als hoofd van de afdeling Electronic Services van de universiteitsbibliotheek.

Algemeen Directeur van de KB Lily Knibbeler zegt naar aanleiding van de benoeming van Van den Berg: 'De eisen die aan de nationale bibliotheek en de digitale infrastructuur gesteld worden zijn complex. Met de komst van Marc van den Berg halen we een informatieprofessional in huis die onze innovatiekracht in de huidige dynamische omgeving kan vergroten.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie