HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VoorleesExpress gestart in honderdste gemeente
15-09-2015
 Op 11 september is Helmond als honderdste gemeente gestart met de uitvoering van de VoorleesExpress. Deze nieuwe mijlpaal werd op 11 september in Helmond gevierd met de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk, Simon van der Geest.
Simon van der Geest stapte om 12.11 uur op station Helmond uit de trein, waar hij werd verwelkomd door kinderen uit groep 3 van basisschool De Vuurvogel. Daarna begon een feestelijk voorleesfestijn, zo meldt SodaProducties, initiatiefnemer van de VoorleesExpress in een persbericht.

De VoorleesExpress organiseert daarnaast een tekenwedstrijd voor kinderen rond het thema ‘100’ en een foto-/filmwedstrijd voor volwassenen rond het voorleesritueel. Inzendingen hiervoor kunnen worden ingediend tot 31 oktober. Deelnemers maken kans op kaartjes voor de voorstelling Pudding Tarzan, waar Simon van der Geest een theatertekst voor heeft geschreven, en een Meet & Greet met Simon van der Geest na afloop van de voorstelling. Ook wordt er een korte blogserie over de honderdste gemeente georganiseerd.

De VoorleesExpress beoogt de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en hun taalomgeving thuis te verrijken. Achterliggende gedachte is verder het partnerschap tussen ouders en school te versterken. Jaarlijks lezen ruim 4000 vrijwilligers in het kader van het project voor bij meer dan 3500 taalarme gezinnen. 

Op veel plaatsen zijn bibliotheekorganisaties betrokken bij de uitvoering van VoorleesExpress. Zie onder andere Bibliotheekblad nummer 6, 2015 (p. 29-30), waarin aandacht wordt besteed aan de samenwerking tussen Rijnbrink Groep en Saxion lerarenopleiding in Hengelo, in het kader waarvan zo'n 70 derdejaarsstudenten voorlezen bij laaggeletterde gezinnen in de regio. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie