HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rivierenland: verder gesprek met KB onderzoek digitaal lenen
16-09-2015
Bibliotheek Rivierenland gaat na een eerste gesprek dat met de Koninklijke Bibliotheek (KB) gevoerd is en dat in goede sfeer verliep verder in gesprek met de KB om te onderzoeken hoe de bibliotheek samen met de KB het legale digitale lenen en lezen kan bevorderen. Dat is de uitkomst van een gesprek dat vertegenwoordigers van Bibliotheek Rivierenland op 15 september hebben gevoerd met ambtenaren van OCW. Dat gesprek was op verzoek van OCW.
Gaby Lafeber, directeur Bibliotheek Rivierenland, meldde 19 augustus in een aanvulling op eerdere berichtgeving dat zij in goede sfeer met de KB gesproken heeft en 15 september bij OCW was uitgenodigd.
Op de vraag hoe het gesprek verlopen is, mede in relatie tot de vragen en antwoorden van de KB over het uitlenen van e-books, antwoordde Lafeber: ‘Wij hebben gisteren een open en constructief gesprek gehad bij OCW, waarbij er meer begrip is ontstaan voor elkaars gezichtspunten. Bibliotheek Rivierenland gaat verder in gesprek met de KB om te onderzoeken hoe we gezamenlijk het legale digitale lenen en lezen kunnen bevorderen. Wat ons betreft kan het e-readerabonnement hierbij een positieve rol spelen.’

In haar vragen en antwoorden (V. en A.) zei de KB over ‘e-reader-abonnementen’:
‘V. Sommige bibliotheken bieden een e-reader aan bij een abonnement. Hoe staat de KB hier tegenover?
A. Het aanbieden van een e-reader in combinatie met een gecombineerd lokaal abonnement (fysiek en digitaal) is een mooi instrument om nieuwe doelgroepen aan te spreken.”


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie