HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Korenbeurs Schiedam genomineerd voor Great Indoors Award 2015
17-09-2015
Het ontwerp voor de Bibliotheek in de Korenbeurs van Schiedam is genomineerd in de categorie Serve & Facilitate voor de vijfde editie van The Great Indoors Award, een internationale prijs op het gebied van interieur design.
The Great Indoors Award  is een internationale prijs die tweejaarlijks wordt toegekend door FRAME Magazine (Amsterdam), Marres, House for Contemporary Culture (Maastricht), en Bureau Europa (Maastricht). De Award heeft betrekking op interieur design en er worden prijzen toegekend in de categorieën Show & Sell (winkels, showrooms, beurzen exposities), Relax & Consume (hotels, bars, clubs, restaurants, spa's, wellness etc), Concentrate & Collaborate (kantoren, studio's, conferentiecentra etc), Serve & Facilitate (publieke ruimten, zoals bibliotheken, ziekenhuizen, theaters en scholen). In elke categorie wordt een prijs uitgereikt (a 5000 euro) voor het meest innovatieve ontwerp.

Naast de Korenbeurs Schiedam zijn in de categorie Serve & Facilitate nog vier ontwerpen genomineerd uit Japan, Oostenrijk en Spanje. In totaal zijn er 271 inzendingen uit 39 landen beoordeeld in de vier categorieën.

Het concept voor de Korenbeurs, die in juni van dit jaar openging, is ontwikkeld door het Ministerie van Verbeelding. Het ontwerp is gemaakt door hanratharchitect in samenwerking met gideonpeele.architect.

De jury van The Great Indoors Award bestaat uit Deyan Sudjic (directeur Design Museum London), Brendan Cormier (curator Victoria and Albert Museum), Alexis Georgacopoulos (directeur ECAL - Ecole Cantonale d’Art de Lausanne), Nora Fehlbaum (co-CEO van Vitra), Jasper Jansen (designer/oprichter i29).

De winnaars in de verschillende categorieën worden 31 oktober bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Rebelle in Maastricht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie