HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Burgerinitiatief in Neder-Betuwe en ‘crash-visit’ van Bredebieb
18-09-2015
Enkele inwoners van de gemeente Neder-Betuwe zijn een burgerinitiatief gestart voor behoud van de bibliotheek (onderdeel van Bibliotheek Rivierenland) in hun gemeente.
Daarnaast is ook de Bredebieb-community betrokken bij de acties in Neder-Betuwe. Door middel van een ‘crash-visit’ op 7 oktober wil Bredebieb krachten uit het bibliotheekwerk bundelen en samen met inwoners van Neder-Betuwe in kaart brengen wat de waarde van een openbare bibliotheek kan zijn in lokale gemeenschappen als die van de gemeente Neder-Betuwe.
Hoe staat het met de bezuinigingsplannen, waar Bibliotheekblad.nl op 17 augustus over berichtte? Gaby Lafeber, directeur van Bibliotheek Rivierenland, antwoordde op die vraag: ‘Eind deze maand komt de uitwerking van B&W van de bezuinigingsvoorstellen, in oktober en november is de bespreking in de gemeenteraad. Als wij de plannen van B&W kennen gaan wij al onze leden actief informeren en de acties opschalen. Het burgerinitiatief loopt erg goed, en er is ook een Facebook-pagina opgezet door een vrachtwagenchauffeur voor het behoud van de bieb.’

Volgens een bericht in de Gelderlander (31 augustus) zijn er inmiddels voldoende handtekeningen opgehaald voor een burgerinitiatief, maar gaan de initiatiefnemers nog door met verzamelen van meer bijval. Ze hopen te bereiken dat de gemeente zich nog eens goed over de kwestie (voorstel van B&W uit Rivierenland te stappen om daarmee te bezuinigen) gaat buigen.

De crash-visit is een initiatief van de Bredebieb-community, waarin openbare bibliotheken, onder begeleiding van The Alignment House en een stuurgroep, bestaande uit Hanneke Bruggeman (Assen), Ria Oudega (Arnhem), Ton van Vlimmeren (Utrecht) en Gemma Wiegant (Nieuwegein), hun krachten bundelen om de lokale positie van de openbare bibliotheken te versterken en door te ontwikkelen. Belangstellenden kunnen lid worden als Deelnemer of Vernieuwer. Bibliotheek Rivierenland hoort bij de deelnemers.

Meer over de crash visit op 7 oktober in Kesteren in de agenda van Bibliotheekblad.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie