HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rijn en Venen lanceert eLAB
21-09-2015
Op 19 september heeft Bibliotheek Rijn en Venen in haar vestiging in Alphen aan den Rijn een zogeheten eLAB geopend. Met het eLAB wil de bibliotheek bezoekers mediawijs maken en hen voorbereiden op het leven met moderne media.
In het eLAB komen mediawijsheid, leesbevordering en 21st Century Skills - vaardigheden om met deze nieuwe media om te gaan – samen, aldus de bibliotheek

In het eLAB staan getrainde medewerkers - door de bibliotheek 'E-Geniuses' genoemd - klaar om bezoekers te verrassen en te inspireren. Ook zullen zij leerlingen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) wegwijs maken in het eLAB tijdens speciale groepsbezoeken. Tijdens landelijke themaweken, zoals de Boekenweek en de Codeweek, zullen extra activiteiten in het eLAB worden georganiseerd. 

In het eLAB kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf films maken met een greenscreen of leren hoe zij games, websites, computers en apps kunnen bouwen. Ook kunnen zij zien en ontdekken hoe bijvoorbeeld een 3D-telefoonhoesje geprint wordt of hoe een robot opdrachten uitvoert. 

Met de komst van het eLAB ondersteunt en adviseert de bibliotheek scholen bij innovatie en ontwikkeling. Techniek zal een vast onderdeel van de schoolvakken binnen het basisonderwijs worden. Alle 7000 basisscholen in Nederland zullen in 2020 wetenschap en technologie aanbieden, aldus de bibliotheek bij wijze van toelichting.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie