HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Almelo opent afhaalpunten bij sportclubs
12-10-2015
Bibliotheek Almelo opent op 31 oktober vijf afhaalpunten in de wijk, waaronder drie bij sportclubs. De afhaalpunten zijn een compensatie voor de eerder gesloten filialen Schelfhorst en Windmolenbroek.
De afhaalpunten komen bij PH voetbalclub, ON voetbalclub, Mixed Hockey Club, woon- en zorgcentrum Friso en woonzorgcomplex Het Weggelaar.  Vanaf zaterdag 31 oktober kan men vanuit huis boeken reserveren en die op een van de vijf locaties afhalen, zo meldt Bibliotheek Almelo. Het gaat om een samenwerking tussen de bibliotheek en het Actief Betrokken Club (abc-)project. Dit project, een initiatief van provincie Overijssel en Sportbedrijf Almelo, wil sportverenigingen kennis laten maken met nieuwe doelgroepen en activiteiten.

Bibliotheek Almelo zag zich door bezuinigingen genoodzaakt twee wijkvestigingen te sluiten. Op 1 april 2014 sloot het filiaal in het Heraclesstadion in de wijk Windmolenbroek en per 1 januari van dit jaar zijn ook de deuren van de vestiging Schelfhorst definitief gesloten, ondanks protesten vanuit de bevolking. In Almelo functioneert nu nog één vestiging, de centrale bibliotheek.
De opening van de afhaalpunten in de wijken vloeit voort uit een door de gemeenteraad op 13 november 2014 aangenomen SP-motie (pdf) waarin gevraagd werd om, na de sluiting van de twee filialen, te bewerkstelligen dat er een bibliotheekfunctie in de wijk beschikbaar zou blijven.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie