HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Innovatieraad stelt ton beschikbaar voor innovatieve projecten
15-10-2015
De Innovatieraad stelt voor dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor een bijdrage aan innovatieve projecten. De projectomschrijvingen moeten voor 1 november binnen zijn.
De KB stelt dat het moet gaan om projecten op basis van absoluut nieuwe ideeën, materialen, techniek of werkwijzen, of om bijzondere en inspirerende projecten die al wat verder in de uitvoering zijn, maar die nog wel wat steun kunnen gebruiken.

Per project is maximaal 25.000 euro beschikbaar voor bibliotheken of POI’s.
Aanmeldingen van projecten kunnen per e-mail ingediend worden, waarna de projectbeschrijvingen voor 1 november bij de Innovatieraad binnen dienen te zijn. De Innovatieraad zal op 20 november een keuze maken. De projecten moeten voor 15 december 2015 van start kunnen gegaan.

Vorig jaar werden door de Innovatieraad  vijf projecten gehonoreerd: Beleef het in de bieb (Bibliotheek Drachten), Verhaal Lokaal (DokLab), Durf te vragen! (Esther Valent), Raspberry Pi (Bibliotheek Kennemerwaard), Wijsheid in crisistijd (Noord Oost Brabantse Bibliotheken). In juni 2014 koos de Innovatieraad al twee ideeën die voortkwamen uit de Innovatiedoedag op 21 mei voor ondersteuning bij de nadere uitwerking ervan: Gevonden! en Semcobieb. (Zie ook dit bericht.)
Doorontwikkeling van Durf te vragen! is vanwege een complexe samenloop van omstandigheden voorlopig stopgezet en ook het idee Semcobieb is niet verder uitgewerkt. Voor een stand van zaken per februari 2015, zie deze blogpost van voorzitter Erna Winters.

De Innovatieraad bestaat op dit moment uit:
Erna Winters - Bibliotheek Kennemerwaard (voorzitter)
Theo Peeters - Theek5
Jacques Malschaert - Bibliotheekservice Fryslân
Theo Meereboer - COMMiDEA
Marina Polderman - Noordoost Brabantse bibliotheken
Klaas Jan Mollema - docent IDM

De Innovatieraad honoreert vernieuwende projecten in het kader van het programma ‘de Innovatieagenda’, waarmee de KB een duurzaam innovatieproces voor de openbare bibliotheeksector beoogt te bevorderen. (Zie ook dit bericht en dit bericht)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie