HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VerhalenBieb beëindigd wegens tegenvallen belangstelling
15-10-2015
De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft besloten per 1 januari 2016 te stoppen met de begin dit jaar gelanceerde VerhalenBieb-app. De app is minder succesvol dan gehoopt, zo blijkt uit een evaluatie.
De VerhalenBieb-app werd op 18 februari 2015 gelanceerd tijdens de Week van het Korte Verhaal en is voor zowel bibliotheekleden als niet-leden gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Bij de lancering bevatte de app 20 korte verhalen in de categorieën humor, spanning, drama en biografie. Elke maand werd er een nieuw kort verhaal toegevoegd. 'De VerhalenBieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo’n 6000 woorden, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen,'  zo werd gemeld bij de start van de pilot.

De KB meldt nu dat uit een evaluatie is gebleken dat de app minder succesvol is dan gehoopt. 'Het aantal geactiveerde accounts is op ruim 6000 blijven steken. Dit gegeven en het feit dat we deze dienst ook goed binnen onze bestaande apps kunnen aanbieden, heeft geleid tot het besluit de pilot op 31 december 2015 te beëindigen,' aldus de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie