HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Bosch viert 100-jarig jubileum met feest van 100 uur
22-10-2015
Tussen 4 en 8 november viert de Bibliotheek Den Bosch haar honderdjarig bestaan met een feest van 100 uur.  Gedurende die 100 uur, van woensdag 4 november 13.00 uur tot zondag 8 november 17.00 uur,  vinden er tal van gratis toegankelijke activiteiten plaats, voor leden en niet-leden.
Bibliotheek Den Bosch noemt in een persbericht een beperkte selectie van de te verwachten activiteiten gedurende de vier feestdagen: de Culturele Apotheek, een poëzie-escribano, een literaire tatoeëerder en poëtische waarzegster, folded book art, lezingen, een sneltekenaar, een debat over de toekomst van de bibliotheek en verschillende ludieke acts. Voor kinderen zijn er speciale voorleesochtenden, ze kunnen een kunstwerk van boeken maken, het poppentheater bekijken of naar de meet en greet met Dikke Dik komen.

Vanwege het eeuwfeest organiseert de Bibliotheek Den Bosch ook enkele acties (pdf). Zo krijgt men bij het afsluiten van een jaarabonnement in de hele maand november 100 dagen gratis en betalen leden tijdens de feestperiode geen vervolgleengeld voor hun boeken.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten en acties ter gelegenheid van het Bossche eeuwfeest, zie hier en hier.

Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum verschijnt ook een boek over de geschiedenis van de Bibliotheek Den Bosch. Het boek, geschreven door Denise de Costa en getiteld 100 jaar BiEB, vooruit naar vroeger,  wordt op maandag 2 november gepresenteerd tijdens een officiële bijeenkomst voor genodigden die de feestweek inluidt. In het boek wordt de geschiedenis aan de hand van vijf tijdperiodes uitvoerig beschreven. Van de oprichting van de Openbare Leeszaal en Boekerij der R.K. Leergangen op de Bossche Markt tot en met de huidige BiEB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie