HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Drenthe schenkt 2000 boeken aan project in Suriname
04-11-2015
Biblionet Drenthe heeft op 3 november ruim tweeduizend boeken overgedragen aan de Stichting Bukutori. Deze Stichting van de Harense verhalenverteller Guillaume Pool (85) ontwikkelt activiteiten die het plezier in lezen en de schrijf- en vertelkunst in Suriname bevorderen.
De Stichting Bukutori is bezig met de bouw van een eigen bibliotheek in het zuiden van Paramaribo, met ruimte voor workshops, leesgroepen en lezingen.

Biblionet Drenthe stelt in een persbericht het belangrijk te vinden maatschappelijk betrokken te zijn en met de schenking graag bij te dragen aan de leesbevordering in Suriname. 'Toevalligerwijs is Biblionet Drenthe in contact gekomen met Guillaume Pool. Toen de organisatie hoorde van de plannen van Pool, is gezocht naar een mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Het bleek mogelijk om 2000 boeken vrij te maken uit de collectie. De – inmiddels 85-jarige - initiatiefnemer van Bukutori, die eind deze week naar Suriname vertrekt, is dolblij met de schenking', aldus Biblionet Drenthe. Pool nam de boeken in ontvangst met de woorden: ‘Jullie zijn allemaal tof, ik ben de gelukkigste man ter wereld.'

Bibliotheek Bukutori
Artist impression nieuwe bibliotheek Bukutori


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie