HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
IVI Award 2015 voor Modemuze
12-11-2015
Tijdens het KNVI congres in Nieuwegein is vanmiddag de IVI Award 2015 uitgereikt aan het online platform Modemuze. Projectleider Mila Ernst ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Bas Savenije.
Modemuze ontvangt de IVI Award onder andere vanwege het instellingsoverschrijdende karakter, de interactieve betrokkenheid van het publiek, professionals zowel als amateurs, de nuttige bijdrage aan onderwijs en onderzoek en de veelbelovende start, zo stelt de jury, bestaande uit Bas Savenije (voorzitter), Dafne Jansen, Henriëtte de Kok en Björn Stenvers.

Modemuze is een online platform dat de mode- en kostuumcollecties van Nederlandse musea samenbrengt en toegankelijk maakt. Het is een initiatief van zeven musea. Doelstelling is het zichtbaar maken van kwetsbare collecties en het delen van kennis en expertise over deze collecties; niet alleen tussen de musea maar ook met het publiek. Modemuze betrekt mensen bij de collecties en stimuleert de uitwisseling van kennis. De deelnemende musea zijn: het Amsterdam Museum, het Centraal Museum Utrecht, het Fries Museum Leeuwarden, het Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo en het Rijksmuseum.

De voorleesbus Blikkie van Bibliotheek Helmond-Peel eindigde als tweede en het project ArtTube van Museum Boijmans werd derde.

Op de shortlist, die op 19 oktober bekendgemaakt werd, stonden verder nog de volgende genomineerden:
• VERGEETmeNIET - Gemeentemuseum Den Haag
• Verzetsmuseum junior - Verzetsmuseum
• Library Tour - TU Delft Library
• QOAM - UB RU Nijmegen
• Yoleo - Dedicon
• Kinderen Bouwen Bruggen - Bibliotheek Kennemerwaard
• De Kennismakerij featuring de KennisCloud - Bibliotheek Midden Brabant

De IVI Award is een initiatief van de Stichting Innovatie voor Informatie. Het doel van de prijs is innovatie in de informatiebranche te stimuleren door originele initiatieven te bekronen en organisaties op nieuwe ideeën te brengen.
De prijs bestaat uit een beeldje en 15.000 euro aan innovatiesupport.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie