HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Conny Reijngoudt nieuwe directeur Bibliotheek aan den IJssel
16-11-2015
De waarnemend directeur van Bibliotheek aan den IJssel, Conny Reijngoudt, is per 1 november aangesteld als directeur en volgt daarmee voormalig directeur Irmgard Reijntjes op.
Conny Reijngoudt is per 1 november aangesteld als directeur/bestuurder van Bibliotheek aan den IJssel. Reijngoudt was reeds in functie als waarnemend directeur sinds 15  februari van dit jaar, toen Irmgard Reijntjes overstapte naar de Stichting Aangepast Lezen, nu Bibliotheekservice Passend Lezen.
Conny Reijngoudt was eerder werkzaam bij ProBiblio, onder andere als kwartiermaker Bibliotheek op school en projectleider laaggeletterdheid.

Bibliotheek aan den IJssel heeft twee volwaardige vestigingen: in Capelle aan den IJssel en in Krimpen aan den IJssel (in ontmoetingscentrum De Tuyter). Daarnaast exploiteert de bibliotheek nog een kinderbibliotheek/servicepunt in Capelle-Schollevaar en een servicepunt in 's-Gravenland. Conny Reijngoudt stelt over haar plannen met de bibliotheek onder andere: 'Mijn wens is dat de Bibliotheek daar is waar zij nodig is om mensen te steunen in hun persoonlijke groei. Digitaal maar ook fysiek. De kracht van het gebouw aan het Stadsplein en de mogelijkheden van de Tuyter bieden allebei zoveel kansen tot samenwerken. Samen aan de slag gaan met het verbeteren van leesplezier, werken aan een geletterd Capelle en Krimpen en aan digitaal meedoen; daar gaan we voor.'
Reijngoudt wil terug naar de basis. De focus leggen op de gebieden waar de bibliotheek de maatschappij werkelijk van dienst kan zijn: leesbevordering, een leven lang leren en digitaal meedoen. De zelfredzaamheid vergroten en zo bijdragen aan een vitale maatschappij, persoonlijke ontwikkeling en geluk. 'Het streven is een gezonde, professionele bibliotheek waar mensen graag komen om te lenen, te lezen, te leren en te delen,' aldus Reijngoudt.

'Mijn droom is dat, naast draagvlak binnen de gemeentelijke organisatie, steeds meer mensen een rol spelen in het behoud en de groei van deze prachtige publieke voorziening. Dat kan financieel zijn – als lid, vriend of sponsor – of als vrijwilliger,' zo stelt Reijngoudt op capelsewijken.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie