HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA opent pop-upbibliotheken in drie opvanglocaties voor vluchtelingen
24-11-2015
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) zamelt boeken en andere materialen in met het oog op binnenkort te openen pop-upbibliotheken in drie Amsterdamse opvanglocaties voor vluchtelingen.
De OBA roept mensen op materialen te doneren voor de drie geplande pop-upbibliotheken. Met name nieuwe en gebruikte prentenboeken (ook in het Nederlands), kinderboeken, stripboeken, woordenboeken, boeken over Nederland en de Nederlandse taal en boeken en tijdschriften in het Arabisch, Engels, Tigrinya en Farsi zijn bruikbaar, aldus de bibliotheek. Daarnaast zal de collectie bestaan uit afgeschreven en speciaal bestelde boeken.

Het is de bedoeling dat de pop-upbibliotheken, die worden gevestigd in de opvanglocaties Havenstraat, Flierbosdreef en Haaksbergweg, aangenaam en informeel worden ingericht, voor alle leeftijden, zo meldt de OBA. De bibliotheek wil er onder andere ook activiteiten organiseren die de vluchtelingen op weg helpen, zoals voorlezen en ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. In de naburige OBA-vestigingen OBA Bijlmer, OBA Reigersbos en OBA Olympisch Kwartier zijn de collecties met Arabische en Engelse boeken inmiddels flink uitgebreid.

Mensen die boeken doneren, wordt gevraagd een persoonlijk bericht in het boek te schrijven om de toekomstige lezers een hart onder de riem te steken.

Eerder leverden vergelijkbare inzamelingsacties van de Bibliotheek Gelderland Zuid en van de Groningse bibliotheken voor collecties in asielzoekerscentra respectievelijk 3000 en 13.500 boeken op (en in het laatste geval ook nog twintig vuilniszakken vol knuffels en twee kuub speelgoed).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie