HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek De Groene Venen start met AdministratieExpress, gericht op preventie financiële problemen
26-11-2015
In december 2015 gaat Bibliotheek De Groene Venen van start met de pilot AdministratieExpress, een kortdurend project gericht op preventie van financiële problemen.
Bibliotheek De Groene Venen stelt in een persbericht de eerste Nederlandse bibliotheek te zijn die aan het project AdministratieExpress meewerkt.

De AdministratieExpress is een kortdurend project gericht op preventie van financiële problemen. De beoogde doelgroep bestaat uit mensen die door een eigen keuze of door overmacht te maken hebben met een levensveranderende situatie, een verandering die effect kan hebben op de financiële situatie. Dit zijn mensen die mogelijk ondersteuning nodig hebben bij het maken van financiële keuzes. De AdministratieExpress is  niet bedoeld voor personen die al veel schulden hebben, zo benadrukt de bibliotheek.
Het project richt zich op de mensen die meer willen leren over hun houding en gedrag rondom financiën. Tegelijkertijd biedt het professionals uit het bedrijfsleven de mogelijkheid om hun coachingsvaardigheden te versterken. De AdministratieExpress koppelt professionele coaches aan de mensen die ondersteuning vragen, zo meldt de bibliotheek.

Het project is zo opgezet dat de deelnemers aan AdministratieExpress na aanmelding een afspraak maken voor een gratis intakegesprek, vervolgens wordt de deelnemer gekoppeld aan een professional uit het financiële bedrijfsleven met wie drie coachingsgesprekken gehouden zullen worden waarin de deelnemer aan de slag gaat met de eigen houding en gedrag rondom financiën. Deze een-op-een sessies worden afgewisseld met drie praktische workshops in groepsverband.

Volgens Bibliotheek De Groene Venen past het project goed bij de rol die de bibliotheek wil spelen in het sociale domein en sluit het aan op een belangrijk speerpunt uit het beleidsplan van de bibliotheek: het ondersteunen van kwetsbare burgers bij de ontwikkeling van basisvaardigheden.

In eerste instantie wordt de AdministratieExpress uitgerold in de bibliotheekvestigingen in Bodegraven en Waddinxveen. In de pilotfase wordt de ondersteuning aangeboden aan maximaal 10 personen.

AdministratieExpress is een initiatief van SodaProducties, bureau voor maatschappelijke innovatie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie