HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Warehouse Bibliotheek Rotterdam opent als leerwerkbedrijf
01-12-2015
Morgen vindt de feestelijke opening plaats van het Warehouse van Bibliotheek Rotterdam, waarin 135.000 boeken zijn ondergebracht die beschikbaar zijn voor de Rotterdamse scholen die meedoen aan het programma de Bibliotheek op school. Het Warehouse is het resultaat van een samenwerking tussen het Albeda College en Bibliotheek Rotterdam en functioneert als een leerwerkbedrijf.
Sinds september 2015 werken het Albeda College, een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs, en Bibliotheek Rotterdam samen in het leerwerkbedrijf Warehouse Bibliotheek Rotterdam. Daarin volgt een continu team van 15 studenten MBO Logistiek & Vervoer niveau 2, begeleid door twee supervisors hun stage. Bijzonder aan deze stage is dat de leerlingen de drijvende kracht zijn achter het logistieke proces rond de verzending en ontvangst van de wissel- en webcollecties van de Bibliotheek op school, aldus beide organisaties in een persbericht. Vanuit het Warehouse wordt de distributie verzorgd van 135.000 boeken voor 60% van de Rotterdamse basisscholen. Daarnaast worden er lessen gegeven op de werkvloer. Bij deze combinatie van werken en leren hebben zowel Bibliotheek Rotterdam als de studenten van het Albeda College baat, aldus beide organisaties.

Op woensdag 2 december wordt het Warehouse om 15.00 uur feestelijk geopend door de directeur van Bibliotheek Rotterdam (Theo Kemperman) en de directeur Handel & Commercie van het Albeda College (Jacques Haenen).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie