HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Naarden-Bussum en De Bibliotheek fuseren tot Bibliotheek Gooi en meer
08-12-2015
De Stichting Openbare Bibliotheek Naarden-Bussum en Stichting de Bibliotheek (Weesp, Muiden, Wijdemeren en Eemnes) gaan per 1 januari 2016 samen in de Stichting Bibliotheek Gooi en meer. De nieuwe bibliotheek gaat een werkgebied met ruim 100.000 inwoners bedienen.
Mede-aanleiding voor de fusie is de gemeentelijke fusie van Bussum, Naarden en Muiden tot de nieuwe gemeente Gooise Meren, die 1 januari 2016 ingaat. De nieuwe bibliotheek gaat daarmee het bibliotheekwerk uitvoeren in de nieuwe gemeente Gooise Meren en de gemeenten Weesp, Wijdemeren en Eemnes.

De fusie is het resultaat van ruim een jaar overleg en voorbereidingen en moet een krachtige bibliotheekorganisatie opleveren met vijftig medewerkers voor een werkgebied van ruim 100.000 inwoners, meldt de nieuwe Bibliotheek Gooi en meer in een persbericht. Eind november 2014 werd een onderzoek gestart naar de fusie van beide bibliotheekorganisaties, dat in februari 2015 werd afgerond met een positieve uitkomst.

De fusie is gecombineerd met een reorganisatie van functies en werkzaamheden. Alle medewerkers hebben een plek aangeboden gekregen en geaccepteerd in de nieuwe organisatie. De fusie is uitgevoerd binnen de beschikbare budgetten van de bibliotheken en kost geen extra geld.
Directeur van Bibliotheek Gooi en meer wordt Marian Buvelôt, de huidige directeur van De Bibliotheek. Met Barend Eikelenboom, die ruim 25 jaar directeur is geweest van Bibliotheek Naarden-Bussum, wordt in de loop van 2016 het dienstverband beëindigd, zo meldt dichtbij.nl.

Barend Eikelenboom zal tot 1 juli 2016 in dienst van Bibliotheek Gooi en meer blijven als 'kwartiermaker' en in die rol Marian Buvelôt  ondersteunen in de verdere uitvoering van de praktische en organisatorische zaken aangaande het fusietraject.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie