HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marleen Barth benoemd tot voorzitter VOB
10-12-2015
Vandaag is tijdens de ledenvergadering van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) Marleen Barth benoemd als nieuwe voorzitter van de VOB. Barth volgt per 1 januari 2016 Kars Veling op, die na een eerste termijn afscheid neemt als voorzitter.
Marleen Barth benoemd tot voorzitter VOB
De VOB karakteriseert Barth in een persbericht als een voorzitter met veel bestuurs- en voorzitterservaring bij verenigingen en met een warm hart voor de publieke zaak. 'Haar motief om naar deze functie te solliciteren is dat ze bibliotheken als schatkamers van onze beschaving en samenleving ziet waaraan ze graag een bijdrage wil leveren,' aldus de VOB.

Marleen Barth studeerde van 1983 tot 1989 politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was ze onder andere werkzaam als politiek verslaggever bij dagblad Trouw, lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten in Noord-Holland, voorzitter CNV Onderwijs, voorzitter GGZ Nederland. Op dit moment is Barth vice-voorzitter van de KNMP. Daarnaast vervult Marleen Barth een aantal nevenfuncties, onder andere als fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer, voorzitter van de raad van toezicht De Jeugd- en Gezinsbeschermers, en lid van de raad van toezicht Hogeschool Amsterdam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie