HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Krantenbank verdwijnt uit basispakket digitale content
11-12-2015
Vanaf 1 januari 2016 zal de Krantenbank geen deel meer uitmaken van het basispakket digitale content. Als redenen noemt de Koninklijke Bibliotheek (KB) de te hoge kosten in vergelijking tot het gebruik en het feit dat het in onderhandelingen met leverancier LexisNexis niet gelukt is om voor 2016 thuisgebruik een stap dichterbij te brengen
Het gebruik van de Krantenbank is volgens de KB de laatste jaren sterk teruggelopen, waardoor de kosten, afgezet tegen het gebruik, relatief erg hoog werden. Tevens bestond er bij de KB-Inkoopcommissie de 'nadrukkelijke wens' voor de Krantenbank een mogelijkheid tot thuisgebruik te realiseren, maar uit onderhandelingen met LexisNexis bleek dat dat niet zou lukken. De KB-Inkoopcommissie heeft daarom besloten om de overeenkomst met leverancier LexisNexis ten behoeve van de Krantenbank niet te verlengen.

'De Krantenbank leverde via de Aquabrowser binnen de muren van de bibliotheek [on site] toegang tot artikelen uit het archief van de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Het Parool, Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Het Financieel Dagblad. Na 31 december 2015 zijn deze dagbladen niet meer beschikbaar in de Aquabrowser. De KB bekijkt momenteel alternatieven om toegang tot kranten voor bibliotheekleden mogelijk te maken,' aldus de KB in een persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie