HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FryskLab en FabLab Zeeland winnen aanmoedigingsprijs Mediawijzer.net
15-12-2015
Vandaag is in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de Mediawijzer.net aanmoedigingsprijs 2015 uitgereikt aan FryskLab, het mobiele fablab van Bibliotheekservice Fryslân (BSF), en aan FabLab Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek (ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland). De prijs wordt dit jaar voor het eerst toegekend aan projecten die op een eigen, unieke wijze mediawijsheid bevorderen.
Mediawijzer.net heeft drie aanmoedigingsprijzen toegekend. FryskLab en FabLab Zeeland delen een prijs, de andere twee prijzen gingen naar de projecten ‘Visiespel Slim met Media’ van Karin Sieders en Yola Hopmans en ‘Van Schoolkrant naar Nieuwsstudio’ (YouTube-filmpje) van de Merkelbachschool.

Beide organisaties hebben besloten het prijzengeld bij elkaar te leggen om daarmee het aanbod van Mediawijzermakers! verder uit te breiden. Het boek The essential elements of digital literacies van Doug Belshaw wordt vertaald naar het Nederlands en maakt, vergezeld van het Maker Boxes-concept van Ake Nygren, een rondreis langs scholen en bibliotheken. Hiermee wordt bijgedragen aan het Platform Maker Education dat staat voor het stimuleren van maakonderwijs in Nederland, zo meldt FryskLab.

Mediawijzer.net stelt in een persbericht: 'De missie van Mediawijzer.net is het versterken van mediawijsheidinitiatieven voor jongeren van 0 tot 18 jaar door netwerkpartners te verbinden. Projecten dienen daarom – zowel binnen de doelgroep als tussen de netwerkpartners – samenwerking en synergie te bevorderen. Dit jaar bestaat het begrip "mediawijsheid" precies 10 jaar en dat wordt gevierd in Hilversum. Daarom lanceert Mediawijzer.net de publicatie Mediawijsheid 2005 > 2015 >2025 en is er een aanmoedigingsprijs ingesteld voor projecten. Deze projecten kunnen binnen alle drie de domeinen vallen: Onderwijzen, Opvoeden en Ontdekken. De aanmoedigingsprijs is bedoeld als steun in de rug om projecten bekender te maken en de bevindingen ervan te delen.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie