Veel bibliotheken Groningen, Friesland en Drenthe dicht vanwege weersomstandigheden
06-01-2016
Ook vandaag blijven de veertig bibliotheken van Biblionet Groningen in de provincie gesloten vanwege de gladheid. Gisteren werd al tot deze maatregel besloten. Ook in Friesland  en Drenthe zijn gisteren en vandaag veel bibliotheken dicht vanwege de extreme weersomstandigheden.
Biblionet Groningen laat op haar website weten dat ook vandaag de Groningse bibliotheken de hele dag dicht blijven vanwege de ijzel. Bibliotheekleden kunnen de boeken die ze gisteren en vandaag zouden moeten terugbrengen langer lenen, zonder bijkomende kosten. De bibliotheekvestigingen van het Groninger Forum zijn wel open.

Ook verschillende Friese bibliotheken, zoals Bibliotheek Zuidoost Fryslân en Noord Fryslân, besloten gisteren en vandaag vestigingen dicht te houden vanwege de weersomstandigheden.

Ook in Drenthe is besloten de bibliotheken vanwege de aanhoudende slechte weersomstandigheden gisteren en vandaag de hele dag dicht te houden, uitgezonderd de bibliotheken in Assen, Hoogeveen en de centrale bibliotheek Emmen. De inleverdatum van de boeken en andere materialen die op dinsdag 5 januari en woensdag 6 januari teruggebracht hadden moeten worden, is automatisch verlengd naar vrijdag 8 januari, zo wordt gemeld op de website van de Drentse bibliotheken.