HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jeanine Deckers nieuwe directeur Bibliorura
06-01-2016
Jeanine Deckers is per 1 april 2016 aangesteld als de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Bibliorura (Roermond e.o). Zij volgt daarmee Jos Saes op, die met pensioen gaat.
Jeanine Deckers is op dit moment werkzaam als Teammanager Backoffice bij Bibliotheek Bollenstreek, waar zij in 2011 in dienst trad. Daarvoor was zij onder andere werkzaam als Afdelingshoofd Bibliobussen & Flexibele bibliotheek bij ProBiblio en als jeugdbibliothecaris bij de Bibliotheek Amstelveen. Zij is verder een van de drijvende krachten geweest achter de Airport Library.
In 2013 werd Jeanine Deckers genomineerd voor de titel Beste Bibliothecaris van Nederland. Deckers schrijft regelmatig recensies voor Bibliotheekblad en is daarnaast, onder de naam Tenaanval, een actieve blogger.

Jos Saes is bijna 40 jaar werkzaam geweest voor Bibliorura (werkgebied: de gemeentes Roermond en Roerdalen). 'Als directeur van de Algemene Openbare Bibliotheek Roermond heeft hij aan de basis gestaan van de fusie met de bibliotheken van Ambt Montfort, Roerdalen en Swalmen, waardoor in 2008 de Basisbibliotheek Bibliorura is ontstaan. Onder zijn leiding heeft de transformatie van traditionele uitleenbibliotheek naar moderne kennisbibliotheek plaatsgevonden: de Bibliotheek Bibliorura is in de regio de vanzelfsprekende schakel tussen lezen en educatie geworden. Mede door zijn inzet is er een verstrekkende subsidiëring door de Provincie Limburg mogelijk geworden om de landelijke formule van “Kunst van Lezen” bijna overal in deze provincie in te voeren. Zo wordt er in ons werkgebied met bijna alle basisscholen intensief samengewerkt in het kader van leesbevordering en leesplezier, via “de Bibliotheek op school”,' aldus Bibliorura in een persbericht.
In oktober 2015 zei Saes over zijn vertrek: ‘Volgend jaar zal het veertig jaar geleden zijn dat ik begon te werken in de bibliotheek. Ik vind dat een mooi moment om te stoppen met werken, temeer daar ik de afgelopen jaren wat sukkelde met mijn gezondheid.’

Jeanine Deckers zal in maart worden ingewerkt door Jos Saes en zijn team van beleidsmedewerkers, zodat zij per 1 april het directeurschap op adequate wijze kan overnemen en uitvoeren, zo meldt Bibliorura.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie