HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar: Mariska Koning-Roozendaal
08-01-2016

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar heeft met ingang van 1 januari 2016 een nieuwe directeur in de persoon van Mariska Koning-Roozendaal (44). Zij  is daarmee de opvolger van Jaap Bulle, die in 2015 vertrok.

Mariska Koning-Roozendaal was tot eind 2015 werkzaam als hoofd Marketing, Communicatie & Evenementen bij de Bibliotheek Den Haag, waar zij in 2009 in dienst trad. Daarvoor was ze ook werkzaam op het gebied van marketing en communicatie.

Koning-Roozendaal geeft aan haar aandacht vooral te willen richten op strategie, cultureel ondernemerschap en innovatie. Op Voorschoten Online licht zij toe: 'Ik ben trots om voor zo’n mooie bibliotheek te mogen werken. Onze leden zijn heel tevreden en waarderen ons met een 8,4. Dat is een halve punt hoger dan het landelijk gemiddelde.  Daar ben ik heel blij mee en het is voor ons een uitdaging om dat hoge cijfer te behouden. Tegelijkertijd lopen de aantallen leden, uitleningen en bezoekers terug. We moeten heel hard ons best doen om ervoor te zorgen dat mensen de bibliotheek kennen en weten te waarderen. We hebben zoveel in huis en organiseren zoveel activiteiten; veel mensen weten dat helemaal niet. Daarnaast is het van groot belang voldoende inkomsten te genereren, want er is de afgelopen jaren veel bezuinigd. En we werken steeds meer met vrijwilligers, want dat gaat heel goed.’

Mariska Koning-Roozendaal volgt Jaap Bulle op, die in juli 2013 in dienst trad als directeur van de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Bulle kondigde in juli 2015 aan eind augustus weer te vertrekken, omdat hij door de bezuinigingen van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar te weinig mogelijkheden zag om zijn ambities met de bibliotheek waar te maken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie