HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant wint Brabantse communicatieprijs voor campagne Bibliotheek Nieuw Stijl
11-01-2016
Bibliotheek Midden-Brabant en reclamebureau Schwung ontvingen op 7 januari de Bonk, de Communicatieprijs Brabant 2015, voor de campagne Bibliotheek Nieuwe Stijl.
De Communicatieprijs Brabant wordt elk jaar uitgereikt aan de meest effectieve en creatieve communicatiecampagne van Brabant.

De jury stelt bij wijze van toelichting: 'Met labels als de Kennismakerij en places to bieb laat de bibliotheek zien veel meer te zijn dan een oubollige uitlener van boeken. De bibliotheek positioneert zich als podium en werkplaats waar mensen op nieuwe manieren hun kennis verrijken. De rebrandingscampagne is esthetisch fraai uitgewerkt en heeft een herkenbare grafische stijl. Een campagne met een "ziel" en een heel slimme verankering. Niet alleen een campagne om de bibliotheek Nieuwe Stijl te promoten, maar een ware transformatie voor een organisatie die staat voor grote veranderingen in een nieuwe wereld. De eerste veelbelovende resultaten van de campagne zijn al zichtbaar.'

De campagne Bibliotheek Nieuwe Stijl bestaat uit twee onderdelen. Met het label ‘places to bieb’ wil de bibliotheek zichtbaar maken dat zij op veel meer plekken actief is zoals bijvoorbeeld op scholen, in wijkcentra, culturele centra, verzorgingstehuizen en op evenementen. Het tweede onderdeel is ‘de Kennismakerij’ waar Bibliotheek Midden-Brabant op heel andere manieren dan door het uitlenen van boeken wordt vormgegeven. In de Kennismakerij wordt het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen georganiseerd en gestimuleerd. Aan de hand van een rijke collectie, maar ook door een podium te bieden en een werkplaats te creëren, aldus Bibliotheek Midden-Brabant in een persbericht.

De campagne Bibliotheek Nieuwe Stijl werd vormgegeven door reclamebureau Schwung en ook het bureau Afdeling Online leverde een bijdrage aan het succes van de campagne.
De Bonk Communicatieprijs Brabant voor de beste Brabantse campagne wordt dit jaar voor de twintigste keer georlganiseerd door Communicatieclub Bourgondië. Andere finalisten voor de Bonk waren dit jaar de campagne ‘LEXje schooltas in je broekzak’ voor de webapplicatie van Dedicon, gemaakt door Scheepens reclame adviseurs uit Tilburg en de campagne Boefproef die GiDesign uit Waalre maakte voor de Nederlandse telecomsector en de rijksoverheid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie