HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Korenbeurs Schiedam heeft beste binnentuin van Nederland
22-01-2016
De binnentuin van de vorig jaar geopende Korenbeurs in Schiedam heeft op 20 januari jl tijdens het Buildin’ Green Congres de titel 'Interieurbeplanting van het Jaar' ontvangen.
Korenbeurs Schiedam heeft beste binnentuin van Nederland
De door Jan David Hanrath ontworpen, door NBU en De Jong interieurbouw gebouwde en door Zuidkoop Natural Projects van groen voorziene binnentuin in de Korenbeurs wordt door de jury van de vakprijs met name geroemd vanwege de doorvertaling van de behoefte van Schiedammers aan een park als ontmoetingsplek en het behoud van erfgoed. De binnentuin is volgens de jury een mooi voorbeeld van hoe de samenwerking tussen een binnenhuisarchitect, een groenondernemer en lokale deskundigen kan leiden tot een inspirerende groene ontmoetingsplek voor de gemeenschap. 'Een bieb met een wow-factor, waar andere bibliotheken jaloers op kunnen zijn,' aldus de jury.

September vorig jaar werd de Korenbeurs ook al genomineerd voor The Great Indoors Award, een internationale prijs op het gebied van interieur design. Uiteindelijk was het een van de andere genomineerden, Magdas Hotel Wenen, die in de betreffende categorie (Serve & Facilitate)  de titel pakte.

De bibliotheek in de Korenbeurs Schiedam werd op 6 juni 2015 officieel geopend. Het concept voor de Korenbeurs is ontwikkeld door het Ministerie van Verbeelding. Het ontwerp is gemaakt door hanratharchitect in samenwerking met gideonpeele.architect.

Zie ook dit filmpje over de Korenbeurs Schiedam.

Foto: met dank aan Jan David Hanrath


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie