HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Studenten organiseren tech-event voor jongeren in Bibliotheek Rotterdam
26-01-2016
Op zaterdag 30 januari organiseren studenten van de Hogeschool Rotterdam in de centrale van de Bibliotheek Rotterdam het op jongeren gerichte tech-event Future Gamez. Het gaat om een nieuw concept waarbij jongeren door middel van sport en spel kennis kunnen maken met nieuwe gadgets en technologie.
Bezoekers kunnen tijdens het evenement verschillende futuristische 'sporten' uitproberen, zoals: drone-vliegen, hoverboard rijden en virtual reality games. Hiermee zullen zelfs prijzen te winnen zijn.

'Het zal een dag zijn die lijkt op de Olympische Spelen,' aldus Tom Porte (20), mede-organisator van het event. ‘De jongeren kunnen zich inschrijven en zullen dan een teamnaam krijgen. Bij elk onderdeel dat ze winnen stijgen ze in de ranglijst.' Het evenement vindt plaats op de eerste verdieping van Bibliotheek Rotterdam. 'We hopen zo het gehele publiek dat op zaterdag in de bieb komt mee te trekken in de spannende sporten die daar plaatsvinden,' zegt Porte. 'Het is ook mogelijk om gewoon te kijken, al verwachten we dat ook ouder publiek het niet kan laten om bijvoorbeeld de VR-bril op te zetten'

Future Gamez 2016 is een concept dat jongeren een platform wil bieden om met nieuwe technologische innovaties aan de slag te gaan. Deze technologieën zijn op dit moment voor de consument nog niet op deze schaal beschikbaar. De studenten van de Hogeschool Rotterdam organiseren dit project in het kader van hun opleiding Evenementenmanagement, zo meldt Bibliotheek Rotterdam in een persbericht.

Aanmelden voor het evenement kan via Facebook.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie