HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Honderd minibibliotheken voor jubilerende Bibliotheek Eindhoven
29-01-2016
De stichting Samen voor Eindhoven schenkt ter ere van het honderdjarig jubileum van Bibliotheek Eindhoven 100 minibibliotheken. De aftrap van het project vond plaats op 25 januari. Het is de bedoeling dat de 100 minibibliotheken in de loop van dit jaar door heel Eindhoven geplaatst worden.
Tijdens de startbijeenkomst werd de eerste minibibliotheek gepresenteerd. Het biebje is gemaakt door medewerkers en cliënten van ‘Ervaring die staat van de straat’, een organisatie die zich bezighoudt met dak- en thuislozen. De minibibliotheek krijgt een plekje in nachtopvang ’t Eindje.

Tijdens de bijeenkomst werden ook de eerste concrete afspraken gemaakt voor het realiseren van het project, verschillende bedrijven en organisaties boden hun medewerking aan bij het zoeken naar vrijwilligers, materialen en boeken. Zo starten trainees van de gemeente Eindhoven in de Boekenweek begin maart met de eerste tien minibibliotheken onder begeleiding van cliënten van Ervaring die Staat.

Albert Kivits, directeur Bibliotheek Eindhoven, stelt in een persbericht van Samen voor Eindhoven: ‘Dit is een mooi initiatief om het lezen in de stad te promoten en te stimuleren. Op deze manier samenwerken met anderen, je inzetten voor dezelfde missie is natuurlijk geweldig. En in het kader van ons 100-jarige jubileum is dit een fantastisch cadeau voor de stad.’

Minibibliotheken zijn weersbestendige kastjes waarin plaats is voor enkele tientallen boeken en die geplaatst worden op openbare plekken of bij mensen in de tuin, zodat iedereen er boeken uit kan meenemen en boeken in kan terugzetten. Het fenomeen is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar inmiddels duizenden little free libraries bestaan. Op de website minibieb.nl zijn veel van de Nederlandse minibibliotheken geregistreerd.
Samen voor Eindhoven begeleidt organisaties en bedrijven op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Zie ook deze reportage van Studio 040.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie