HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe editie 'Scoor een boek!' van start
03-02-2016
Op dinsdag 9 februari wordt op de Jenaplanschool In de Manne in Veendam de officiële aftrap gegeven van een nieuwe editie van Scoor een boek!, het leesbevorderingsproject van de Groningse bibliotheken in samenwerking met FC Groningen.
Leerlingen van 197 basisscholen in de provincie Groningen gaan de komende tien weken in het kader van het project Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen. Het gaat dan om 6665 leerlingen uit 307 groepen 5 en 6 van het primair onderwijs, zo meldt Biblionet Groningen in een persbericht.

In 2015 lazen 5100 kinderen uit 23 gemeenten in de provincie Groningen samen 42.562 boeken tijdens Scoor een Boek!.

Scoor een Boek! is in 2012 gestart in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam, toen nog in samenwerking met SC Veendam. In 2014 werd FC Groningen - middels de Stichting FC Groningen in de Maatschappij - de samenwerkingspartner. Sinds twee jaar doen aan het leesproject basisscholen mee uit alle 23 Groningse gemeenten

Elk jaar verbindt een speler van FC Groningen zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt,. In twee videoboodschappen vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'. In 2015 was Nick van der Velden het boegbeeld van Scoor een Boek! Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Etiënne Reijnen. Na tien weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

Op 15 april maken Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn: op school en thuis.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie