Marc Jacobs weg bij Bibliotheek De Meierij
04-02-2016
De Raad van Toezicht van Bibliotheek De Meierij en directeur Marc Jacobs hebben besloten afscheid van elkaar te nemen vanwege onoverbrugbare verschillen van inzicht.
Ad Simons, voorzitter van de Raad van Toezicht, laat vandaag in het Brabants Dagblad weten dat Bibliotheek De Meierij afscheid heeft genomen van directeur Marc Jacobs, vooral vanwege de gang van zaken rond de verhuizing van de bibliotheek naar de Petruskerk in Vught. De Raad van Toezicht (RvT) gaat met spoed op zoek naar een interim-bestuurder, aldus het Brabants Dagblad.

Dat de positie van Marc Jacobs niet langer houdbaar was, werd op 28 januari eigenlijk al duidelijk, toen tijdens overleg van de Commissie Bestuur & Samenleving niet Jacobs maar programmamanager Marie-José Mathijsen namens Bibliotheek De Meierij het woord voerde en met de mededeling kwam dat de bibliotheek zonder voorbehoud wil meewerken aan een verhuizing naar de Vughtse Petruskerk. Dit nadat Bibliotheek De Meierij ruim een maand eerder nog had laten weten niet mee te willen werken aan de voorgenomen verhuizing.
Voorzitter Ad Simons stelde op 29 januari in het Brabants Dagblad dat de RvT verrast was door en geschrokken van het besluit van de gemeente Vught dat de Bibliotheek De Meierij niet langer deel zou mogen nemen aan de gesprekken over de verhuizing van de bibliotheekvoorziening naar de Petruskerk en het besluit om de subsidie per 1 januari 2017 stop te zetten.
Jacobs reageerde toen al niet meer op e-mails, nam aan geen enkel overleg meer deel en zijn geplande afspraken waren afgezegd of werden door anderen waargenomen.

Jan de Werdt
5-2-2016 14:19
Wat een groot verlies voor de Bibliotheek De Meierij. Een bestuurder met een goede lange termijnvisie wordt aan de kant geschoven voor een snelle korte termijn oplossing.
De Raad van Toezicht van Bibliotheek De Meierij zal zich deze beslissing in de toekomst nog vaak herinneren. Een groot verlies voor de Gemeente Vught.