HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio en Bibliotheek Bollenstreek geven aanzet tot netwerk jonge bibliothecarissen
05-02-2016
ProBiblio en Bibliotheek Bollenstreek organiseren op 24 maart een startbijeenkomst Netwerk voor Jonge Bibliothecarissen. De bijeenkomst is bedoeld voor jonge bibliothecarissen (maximum leeftijd 30 jaar), die zich samen willen buigen over de invulling van het op te richten 'Jonge Bibliothecarissen-netwerk'. 
ProBiblio schrijft bij wijze van toelichting: 'Zowel op inhoudelijk als sociaal gebied (b)lijkt behoefte aan meer contact tussen jonge bibliothecarissen. Deze groep is kleiner dan vroeger en werkt steeds meer verspreid over bibliotheken en vestigingen, waardoor jonge bibliothecarissen niet vaak in contact komen met andere "starters". Dit is jammer! Het netwerk kan een rol spelen in het delen van ervaringen of kennis en het volgen van ontwikkelingen. Daarnaast kunnen we vanuit dit netwerk nadenken over de frisse blik en de energie die "starters" vaak hebben. Wat is de beste manier om die in te zetten voor onze bibliotheeksector?'

De bedoeling van de brainstormbijeenkomst op 24 maart is te inventariseren welke behoeften en ideeën er leven onder jonge bibliothecarissen en na te denken over de organisatie en inhoudelijke invulling van het op te richten netwerk. De bijeenkomst is bedoeld voor alle bibliothecarissen uit Noord-Holland en Zuid-Holland, jonger dan 30 jaar.

Zie ook de blogpost 'Jongeren aller bibliotheken, verenigt u!' van Tamar van Moolenbroek, een van de initiatoren van het netwerk.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie