HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mireille Pondman vertrekt als directeur BiSC
08-02-2016
Mireille Pondman legt haar functie van directeur/bestuurder bij BiSC neer. Zij zal per 1 april aan de slag gaan als zakelijk directeur van het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.
Mireille Pondman trad bijna negen jaar geleden (mei 2007) aan als directeur van BiSC, de provinciale ondersteuningsinstelling voor openbare bibliotheken in de provincie Utrecht. 
Pondman is ook lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheekservice Passend Lezen (voorheen Stichting Aangepast Lezen) en is sinds 2012 vice-voorzitter van de Stichting Samenwerkende PSO's/POI's.

Met haar aanstelling bij het RKD keert Pondman, bestuurskundige en museoloog, terug naar de branche waar ze haar loopbaan ooit begon, die van de museumbranche.

In een persbericht stelt BiSC over de periode-Pondman: 'Onder haar leiding ging BiSC vraaggestuurd voor de bibliotheken werken. Ook breidde Pondman de BiSC-portefeuille uit van beheer naar advies en projectmanagement. Verder stond zij met de bibliotheken in de provincie aan de wieg van de provinciale bibliotheekpas; een pas waarmee alle inwoners van Utrecht toegang hebben tot een provinciale bibliotheekcollectie tegen een uniform tarief. Deze pas bleek van grote toegevoegde waarde voor de efficiency en slagkracht voor de backoffice van bibliotheken. Ook zag SUBporter onder leiding van Pondman het levenslicht. Deze zusterorganisatie van BiSC ondersteunt culturele instellingen met financiën, ICT en advies en zorgt er zo voor dat kennis binnen de culturele sector behouden en versterkt wordt.  Pondman laat een organisatie achter waar flexibiliteit en stabiliteit in balans zijn.'

BiSC wil op korte termijn een vervanger ad interim aanstellen. Hierdoor ontstaat ruimte om een nieuwe directeur/bestuurder voor de langere termijn te benoemen, aldus BiSC.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie