HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kars Veling treedt toe tot Algemeen Bestuurscollege KB
15-02-2016
Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) heeft Kars Veling benoemd als lid van het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek (KB).
Kars Veling (1948) is directeur van het Huis voor democratie en rechtsstaat (ProDemos) in Den Haag. Veling was van 2012 tot en met 2015 voorzitter van de Vereniging van openbare bibliotheken (VOB). Hij nam afscheid tijdens de laatste ledenvergadering van de VOB op 10 december 2015 en is opgevolgd door Marleen Barth.

Veling brengt hiermee, naast politieke en bestuurlijke ervaring, deskundigheid op het terrein van openbare bibliotheken in, aldus de KB in een persbericht. De KB stelt: 'Sinds de inwerkingtreding van de Wet stelselvoorziening openbare bibliotheken (Wsob) in 2015, speelt de KB een belangrijke rol op dit terrein. In het Algemeen Bestuurscollege van de KB werd dit werkveld nog niet vertegenwoordigd; met de komst van de heer Veling is in deze leemte voorzien. Met de recente benoeming van de heer Joustra tot voorzitter en de benoeming van de heer Veling tot lid is het ABC op volledige sterkte.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie