Geja Olijnsma interim-directeur Bibliotheek De Meierij
16-02-2016
Geja Olijnsma is aangesteld als nieuwe interim directeur-bestuurder van Bibliotheek De Meierij. Zij volgt Marc Jacobs op, die gedwongen was te vertrekken na onenigheid met de Raad van Toezicht.
Olijnsma gaat haar werkzaamheden uitvoeren vanuit de vestiging in Vught, zo meldt het Brabants Dagblad.

Geja Olijnsma was tot 2011 op verschillende managerfuncties werkzaam bij onder andere Cubiss, Theek 5 en Bibliotheek Eindhoven. Vanaf 2011 heeft ze een eigen bureau voor consultancy en interim-management en is ze onder andere werkzaam geweest als interim-directeur bij Bibliotheek De Lage Beemden en als consultant en manager bij Bibliocenter Weert en bij Bibliotheekhuis Limburg.

Marc Jacobs vertrok bijna twee weken geleden als directeur van Bibliotheek De Meierij na gebleken 'onoverbrugbare verschillen van inzicht' met de Raad van Toezicht van de bibliotheek, met name aangaande de verhuizing van de bibliotheek naar de Petruskerk in Vught.
Marc Jacobs heeft overigens met ingang van 12 februari zijn functie als bestuurslid van de VOB beëindigd, zo meldt de VOB. De reden hiervoor is dat hij per 1 mei zijn functie neerlegt als directeur-bestuurder van Bibliotheek De Meierij, aldus de VOB.

Nanno Nanninga
20-2-2016 18:20
 misschien ook eens de rol van de rvt doorlichten? Na Maria van Iersel (RIP) is Geja d e 4e directeur. Dat is natuurlijk niet goed voor een organisatie. Ik wens
Gela veel succes!