HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Thijs Kuipers weg bij Questum
22-02-2016
Thijs Kuipers is rond de jaarwisseling vertrokken bij Questum. Sinds 1 januari 2016 is hij unitmanager bij het Waterschapsbedrijf Limburg in Roermond. Hij is als zelfstandig adviseur nog wel in beperkte mate beschikbaar voor advisering over openbaar bibliotheekwerk. Questum wordt voortgezet door Rick Verheijen, op de Questum-site genoemd als initiatiefnemer/directeur.
Op de vraag aan Thijs Kuipers wat de reden is om te stoppen met Questum, antwoordt hij: ‘Ik wil graag werk doen waar ik energie uit haal en dat was bij Questum niet meer het geval.’
Kuipers zegt verder met Questum een aantal interessante adviesprojecten te hebben kunnen doen, maar meer beweging verwacht te hebben bij gemeenten. ‘Men is daar vaak redelijk op het bekende pad doorgegaan, daarmee moeilijke keuzen ontwijkend.’

Kuipers was van 2006 tot 1 april 2012 directeur van Biblioplus (werkgebied in Noordoost-Brabant en Noord-Limburg) en van 1 april 2012 tot 1 oktober 2013 van Bibliotheek Eindhoven. Van 2010 tot 2012 was hij lid van de voormalige commissie Letteren en Bibliotheken van de Raad voor Cultuur en is, na invoering van een nieuwe commissiestructuur, lid van de commissie Media. In zijn profiel op de site van de Raad wordt Questum niet genoemd.

De Questum-activiteiten van Thijs Kuipers kwamen voor het eerst in het nieuws in februari 2014 naar aanleiding van advisering aan de gemeente Someren. Daarna volgden nog adviesprojecten voor onder andere de gemeenten Deurne, Oldambt, Schagen, Leudal (met ‘Biebgate’), Uitgeest en Sint Michielsgestel.

Op de vraag aan Rick Verheijen of hij verder gaat met advisering van gemeenten over openbaar bibliotheekwerk, antwoordt hij dat Questum zich vooral zal bezig houden met schoolbibliotheken. Op de Questum-site wordt de Raad van Advies, waarin onder anderen hoogleraar bibliotheekwetenschap Frank Huysmans zitting had, niet meer genoemd. Verheijen meldt gestopt te zijn met die Raad, omdat hij er geen toegevoegde waarde meer in zag.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Rob Bruijnzeels
23-2-2016 10:38
Altijd weer vermakelijk om te lezen dat uitblijven van succes te wijten is aan de klant, die het allemaal niet begrijpt..... 
Nanno Nanninga
27-2-2016 10:54
Hopelijk komt er dan nu een eind aan agressieve verkooppraktijken, waar bij het 'advies' wordt gevolgd door de uitvoering van de adviseur zelf. ' Wij van wc eend adviseren wc eend'.
ik wens Thijs veel succesn, maar wel graag buiten de bibliotheekbranche. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie