HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Ermelo verhuist naar gemeentehuis
24-02-2016
De bibliotheek in Ermelo, vestiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe, verhuist op 14 maart naar het Ermelose gemeentehuis, om uiteindelijk deel uit te gaan maken van het zogeheten ‘Huis voor Bestuur en Cultuur’.
Met de verhuizing van de bibliotheek naar het gemeentehuis wordt vooruitgelopen op de vorming van een ‘Huis voor Bestuur en Cultuur’. Bibliotheek Noordwest Veluwe stelt in een bericht op haar website dat het een versterking zal betekenen van de publieke functie die zowel gemeente als bibliotheek hebben. 'Gemeente en Bibliotheek gaan faciliteiten delen, wat ten goede komt aan de inwoners. De Bibliotheek zal direct vanuit de hal van het gemeentehuis zichtbaar zijn, ook doordat we de leestafel van de gemeente in de hal gaan verzorgen. Ook de samenwerking met [theater] De Dialoog, die we al hadden, zal door de verhuizing alleen maar groter worden,' aldus de bibliotheek.

De gemeente Ermelo (ruim 26.000 inwoners) besloot reeds in oktober 2012 tot de realisering van een Huis voor Bestuur en Cultuur. Als beoogde partners worden, naast de bibliotheek, ook Vuvera (Volksuniversiteit Veluwerand), Stichting Welzijn Ermelo, het streekarchief, Cultuurkust (het regionale centrum voor cultuureducatie, muziekonderwijs en amateurkunst), het theater en de gemeente genoemd, zo blijkt uit een bericht op de website van de gemeente Ermelo. 'Het Huis voor Bestuur en Cultuur moet een bruisend, eigentijds centrum worden voor uiteenlopende activiteiten op het gebied van welzijn, cultuur en informatie voor alle inwoners van Ermelo,' zo meldt de gemeente. De samenwerking tussen de verschillende partijen moet leiden tot een programmering van activiteiten en een efficiënte inzet van ruimte en personeel.

Verantwoordelijk wethouder Laurens Klappe stelde op 16 juni 2015 tegenover Ermelo van nu over het Huis voor Bestuur en Cultuur: 'Het is de bedoeling dat de partners zelf zaken met elkaar bespreken en afstemmen. De gemeente kan voor een deel hierin wel de regie voeren of zaken coördineren. De bibliotheek, stichting Welzijn en De Dialoog hebben een ontmoetingsfunctie. Het zou mooi zijn daaraan een gezamenlijke functie aan te kunnen geven. Een soort van kruisbestuiving. Een filmhuis zou overigens ook wel heel leuk zijn.'

Momenteel werken de participanten en de gemeente aan het formuleren van de missie en kernwaarden voor het toekomstige Huis voor Bestuur en Cultuur. Medio juni 2016 is de haalbaarheidsstudie gereed en wordt deze ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het Huis voor Bestuur en Cultuur moet in 2017 definitief vorm krijgen.

Op 1 april vindt de officiële, feestelijke opening plaats van de nieuwe bibliotheek in het gemeentehuis.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie