HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Peter van Eijk interim-directeur BiSC
25-02-2016
Peter van Eijk wordt per 1 maart aangesteld als directeur ad interim bij BiSC, de provinciale serviceorganisatie voor bibliotheken in de provincie Utrecht. Hij volgt daarmee de huidige directeur/bestuurder Mireille Pondman op, die per 1 april afscheid neemt van BiSC.
BiSC stelt in een persbericht dat Van Eijk de komende maanden zorg zal dragen voor het stimuleren van het lopende transitie- en innovatieproces bij BiSC. 
BiSC verwijst verder naar Van Eijks verleden binnen de bibliotheeksector, onder andere als directeur a.i. van Bibliotheek.nl, waar hij van 2009 tot juni 2011 in dienst was. 'Hij is eveneens bekend met het Utrechtse provinciale bibliotheekstelsel, waarin BiSC een belangrijke rol vervult. Van Eijk werkte in opdracht voor gemeenten en de provincie in Utrecht onder meer aan de vernieuwing van het bedrijfsmodel voor bibliotheek Het Groene Hart,' aldus BiSC.

Huidig directeur Mireille Pondman zal BiSC verlaten om per 1 april aan de slag te gaan als zakelijk directeur van het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, zo werd op 8 februari bekendgemaakt.

Met de komst van Van Eijk ontstaat er ruimte om een nieuwe directeur aan te trekken, die BiSC voor de lange termijn komt versterken, aldus het persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie