HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vechtpartij gamers noodzaakt Muntpunt Brussel tot aanscherpen regels
02-03-2016
Muntpunt Brussel heeft besloten de regels voor de game zone te verscherpen nadat een ruzie tussen twee gamers er vorige week ontaardde in een vechtpartij.
Na het handgemeen tussen de gamers, die uit het pand verwijderd werden, heeft de bibliotheek besloten tot een aantal maatregelen om de overlast onder controle te houden. 'We gaan de game zone sneller sluiten en vragen spelers jonger dan 12 jaar om vergezeld te zijn van een volwassene. Ook vragen we iedereen om zijn of haar identiteitskaart of bibliotheekpas af te geven en laten we maar twee spelers per console toe,' aldus Eva Drees, woordvoerder van de bibliotheek tegenover brusselnieuws.be.

De game zone in Muntpunt is erg populair bij jongeren, maar die populariteit leidt soms ook tot (geluids)overlast, wat dan zorgt voor ergernis bij andere bezoekers. Eva Drees geeft in een interview met brusselnieuws.be aan dat Muntpunt vast wil houden aan het aanbieden van games, aangezien jongeren voor de bibliotheek een prioritaire doelgroep vormen. Wel wordt er gekeken of de game zone verplaatst moet worden naar een andere plek in de bibliotheek en anders georganiseerd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie