HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek VANnU opent tijdelijke pop-upbibliotheek in winkelcentrum
08-03-2016
Morgen opent Bibliotheek VANnU een tijdelijke pop-upbibliotheek in winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal. De pop-upbibliotheek blijft bestaan tot eind april.
De bibliotheek spreekt in een persbericht van 'een tijdelijke bieb waar VANnU zich presenteert als de huiskamer van de stad; een gezellige plek waar bezoekers van De Roselaar kunnen verblijven, een tijdschrift kunnen lezen en boeken kunnen lenen.'

'Het moet een gemoedelijke plek worden voor bezoekers van het winkelcentrum. De Roselaar stelde de ruimte graag beschikbaar, omdat leegstand ook niet gunstig is', aldus Katja van Etten namens de Bibliotheek VANnU in BN DeStem. De pop-upbibliotheek heeft dezelfde openingstijden als het winkelcentrum, maar boeken lenen kan alleen tussen 14.00 uur en 16.00 uur, wanneer er iemand van Bibliotheek VANnU aanwezig zal zijn.

In de pop-upbibliotheek in het winkelcentrum zullen onder andere een leestafel, een boekenkast en een zogeheten 'bekentenissenkast' te vinden zijn. In deze bekentenissenkast kunnen bezoekers een bekentenis, een guilty pleasure of een ander geheimpje achterlaten door deze op te schrijven op een anoniem kaartje. Dit laatste in het kader van de Boekenweek, die duurt van 12 tot en met 20 maart en die als motto heeft: 'Was ich noch zu sagen hätte'. Tijdens de Boekenweek zullen er nog verschillende andere activiteiten plaatsvinden, zoals optredens van de stadsdichter Leo Lotterman. 

Volgens Bibliotheek VANnU sluit de pop-upbibliotheek aan bij de veranderende visie op de bibliotheek. 'Naast de focus op schoolbibliotheekwerk en de aanpak van laaggeletterdheid zoekt VANnU oplossingen voor de traditionele servicepunten in de wijken en kernen. Lezen, leren en informeren blijven de basisfuncties van de bibliotheek, maar de plaats waar invulling wordt gegeven aan die functies verandert. De bibliotheek ziet een groeiende behoefte aan een gezellige, openbare en gastvrije ontmoetingsplek. Door de krachten te bundelen met andere organisaties en door burgers te betrekken, ontstaan alternatieve locaties waar lezen en ontmoeten voor iedereen toegankelijk is. De bibliotheek zit niet meer vast aan haar gebouw, maar is op de plek waar mensen samenkomen. Zo kan een bieb tijdelijk opduiken als pop-up in een winkelcentrum of theater. Zo kunnen Roosendalers hun bibliotheek opnieuw leren kennen. Voor verdieping en achtergrond blijft de centrale bibliotheek het vlaggenschip van VANnU,' aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie