HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Abonnementsdienst voor e-books Mofibo gelanceerd
08-03-2016
Afgelopen weekend is, na verschillende aankondigingen, eindelijk de streaming abonnementsdienst voor e-books van het Deense Mofibo in Nederland definitief van start gegaan. 
De lancering van het van oorsprong Deense Mofibo in ons land werd verschillende keren aangekondigd en ook weer uitgesteld. Nadat sinds eind januari reeds een betaversie van het platform beschikbaar was, is de abonnementsdienst afgelopen weekend definitief live gegaan, zo meldt Boekblad. Reden voor het eerdere uitstel van de lancering was met name dat de onderhandelingen met uitgevers moeizamer verliepen dan verwacht. Mofibo opereert reeds succesvol in Zweden en Denemarken.

Mofibo biedt voor € 12,99 per maand via een app onbeperkt toegang tot zo'n 13.000 e-books en circa 5500 audiobooks. De e-books kunnen ook offline gelezen worden op tablet of smartphone. De app biedt verschillende aanvullende functies, zoals het plaatsen van favoriete boeken in een 'boekenkast'. Verder is het mogelijk recensies van andere gebruikers en de professionele recensies uit de media over bepaalde boeken te lezen. De gebruiker maakt een profiel aan en kan vervolgens een profielfoto uploaden, kijken hoeveel tijd men heeft besteed aan het lezen van boeken en hoeveel pagina’s men alles bij elkaar heeft gelezen.  Mofibo raadt nieuwe boeken aan die aansluiten bij de interesse van de betreffende gebruiker.

Tegenover Boekblad (inloggen noodzakelijk) zegt Nathan Hull van Mofibo: ‘Mofibo-lezers in Nederland kunnen gebruik maken van een enorme catalogus bestaande uit front- en backlist-titels in het Nederlands, Vlaams en Engels van onder andere VBK, LannooMeulenhoff, Overamstel, Nieuw Amsterdam, Podium, Cossee, De Crime Compagnie, Karakter, Vrijdag en anderen. Daarnaast heeft Mofibo ook toegang tot vele titels van Penguin Random House, Harper Collins en Simon & Schuster. Dagelijks breiden we onze catalogus uit met titels en nieuwe uitgevers om onze lezers volledig te kunnen voorzien.'

Mofibo moet, behalve met het aanbod van de bibliotheken, concurreren met verschillende andere aanbieders van vergelijkbare diensten, zoals het in mei 2015 door Bruna gelanceerde Bliyoo en Elly's Choice, dat augustus 2014 gelanceerd werd door uitgeefconcerns VBK en Dutch Media. Op dezelfde markt bewegen zich bijvoorbeeld ook nog Tom Kabinet, de dienst die tweedehands e-books aanbiedt, Booqees de streaming abonnementsdienst die binnenkort uitsluitend kinderboeken aan gaat bieden (en die onlangs Boekenwolk overnam - pdf) en Storytel, het bedrijf dat voor 9,99 euro per maand bijna 10.000 audioboeken aanbiedt en dat in april 2015 meldde geen luisterboeken meer aan de KB te willen leveren omdat het bedrijf de LuisterBieb als directe concurrent van haar eigen dienstverlening ziet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie