HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Innovatieraad presenteert 10 gehonoreerde projecten tijdens bijeenkomst op 21 april
10-03-2016
Eind 2015 maakte de Innovatieraad bekend welke tien innovatieve projecten waren gehonoreerd met een bijdrage van 10.000 euro. Deze tien projecten zullen op 21 april tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek (KB) nader gepresenteerd worden.
Tijdens de bijeenkomst zullen niet alleen de tien gehonoreerde projecten gepresenteerd worden, ook zullen de bedenkers van de projecten in gesprek gaan met de zaal over hun bijdrage aan de innovatie van openbare bibliotheken, zo blijkt uit een bericht op de KB-website

Projecten binnen de bibliotheeksector op het gebied van het sociale domein en de zorg, community-vorming en co-creatie, erfgoed en nieuwe definities van de bibliotheek, digitale vaardigheden in het onderwijs, projecten voor nieuwkomers en vluchtelingen zullen de revue passeren. Kenmerk van de projecten (pdf) is dat ze haalbaar en schaalbaar zijn en dus direct toepasbaar in elke bibliotheek, aldus de Innovatieraad.

De middag, die plaatsvindt in de aula van de Koninklijke Bibliotheek en die duurt van 13.00 - 17.00 uur,  wordt begeleid door Erna Winters, voorzitter van de Innovatieraad. 

De Innovatieraad honoreert jaarlijks vernieuwende projecten in het kader van het programma ‘de Innovatieagenda’, waarmee de KB een duurzaam innovatieproces voor de openbare bibliotheeksector beoogt te bevorderen.
De KB stelde in een persbericht bij de bekendmaking van de tien gehonoreerde projecten eind vorig jaar dat er 24 projecten bij de Innovatieraad waren ingediend, vier afkomstig van POI’s, de overige van lokale bibliotheken. 'Normaal gesproken worden vijf tot zes aanvragen gehonoreerd. De aanvragen waren dit keer echter zo gelijkwaardig, dat het moeilijk was om tot zo’n kleine selectie te komen. Na enig beraad heeft de Innovatieraad besloten om voor tien projecten een bijdrage van €10.000,- te adviseren,' aldus de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie