HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Feestelijke opening nieuwe bibliotheek Deurne
14-03-2016
Woensdag 16 maart wordt de nieuwe bibliotheek van Deurne feestelijk geopend. De bibliotheek is onlangs verhuisd van de locatie aan de Markt naar CultuurCentrum Martien van Doorne aan het Martinetplein. 
Komende woensdag vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats van de nieuwe Bibliotheek Deurne, een vestiging van Bibliotheek Helmond-Peel. Voor alle bezoekers is er ter gelegenheid van de opening de hele dag koffie en thee. Op vrijdag zijn er optredens van leerlingen van Muziekschool Musicas.

De bibliotheek was op de nieuwe locatie CultuurCentrum Martien van Doorne voor het publiek reeds geopend sinds 18 februari. De nieuwe vestiging bestaat uit een 'huiskamer' op de begane grond met een leestafel, zelfbediening, groteletterboeken, toptitels, tijdschriften, internetpc's en klantenservice en een compacte bibliotheek voor jeugd en volwassenen in de kelder van het cultuurcentrum.

De verhuizing (en inkrimping) van de bibliotheek was noodzakelijk na gemeentelijke bezuinigingen, waardoor de bibliotheek binnen enkele jaren terug moest van 650.000 euro naar nu 250.000 euro (zie ook dit bericht). Toen besloten werd tot de bezuiniging was reeds duidelijk dat het toenmalige onderkomen aan de Markt, waar de bibliotheek sinds 2008 gevestigd was, te duur zou zijn. (Zie ook dit bericht.)  De collectie voor volwassenen is teruggebracht van 16.000 naar 8000 boeken. Voor de jeugd is er nog een collectie van 10.000 titels en wordt met name ingezet op de Bibliotheek op school.

In Weekblad voor Deurne tonen bibliotheekmanager Dianne Timmers en coördinator Rita Meulendijks van Bibliotheek Helmond-Peel zich tevreden over het nieuwe onderkomen, met name vanwege het multifunctionele karakter. 'We hebben er alles aan gedaan om er een volwaardige bieb van te maken,' zo stelt Rita Meulendijks. 'Het is gelukkig meer dan een afhaalpunt geworden. Het is wel een stuk kleiner, maar daar staat tegenover dat we een mooie collectie hier hebben staan. Het was al een hele goede collectie, maar die is door de selectie die we hebben moeten maken nog mooier. En de boeken die hier niet staan, kunnen de mensen reserveren,' aldus Dianne Timmers in Weekblad voor Deurne.

Door de huisvesting in het cultuurcentrum zijn de openingstijden ruimer geworden, mede ook door de inzet van vrijwilligers. 
Overigens meldt het Weekblad voor Deurne dat het aantal volwassen leden van Bibliotheek Deurne met eenderde is teruggelopen, waarschijnlijk met name vanwege de onzekerheid over het wel of niet open blijven van de bibliotheek de afgelopen jaren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie