HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Almere organiseert drone-race
15-03-2016
denieuwebibliotheek Almere organiseert op 30 maart in de bibliotheek een drone-race met professionele drone-piloten.
Op woensdag 30 maart zullen vier drones tussen 20.00 en 22.00 uur op de eerste verdieping van het gebouw een parcours afleggen. De drones vliegen tussen de kasten, en de wedstrijd is live te volgen via het grote scherm in de nieuwe zaal en vanaf de tweede verdieping, zo meldt denieuwebibliotheek.

Nynke Stoffers, woordvoerder van denieuwebibliotheek, legt tegenover Omroep Flevoland uit dat het initiatief aansluit bij de informatieve, educatieve functie van de bibliotheek, die het publiek op deze manier kennis wil laten maken met nieuwe technologische ontwikkelingen. Bovendien is het voor de bibliotheek een manier om zich te profileren als een innovatieve instelling.

Ook Bibliotheek Veenendaal organiseert binnenkort overigens een activiteit met drones in de vorm van een workshop 'Knuffeldrones bouwen'. Op 16 april bouwen kinderen er in teamverband hun eigen drone en bedenken ze hoe deze gaat werken. Daarna worden de drones opgelaten in de binnentuin van De Cultuurfabriek. 'Knuffeldrones' zijn volgens Bibliotheek Veenendaal drones die doen wat de kinderen willen.

In de Verenigde Staten wordt door bibliotheken al langer gepionierd met drones. Zo heeft de Arapahoe Library District een drone programme, in het kader waarvan de bibliotheek beschikt over een Parrot AR.Drone 2.0. Ook de bibliotheek van Arapahoe zet de drone met name in met een instructief doel: het publiek kennis laten maken met nieuwe technieken. (Zie ook dit bericht) Ook wordt voor bibliotheken een rol gezien bij het informeren over de regelgeving aangaande drones.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie