HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nederland Leest krijgt nieuwe opzet
18-03-2016
De campagne Nederland Leest krijgt met ingang van dit jaar een vernieuwde opzet waarbij niet meer één boek centraal staat, zoals bij voorgaande edities, maar een thema.  
De CPNB heeft samen met het Campagneteam van de VOB gewerkt aan een vernieuwd concept voor de campagne Nederland Leest, die ook dit jaar weer in november plaatsvindt. Uitgangspunt voor de vernieuwde opzet is dat Nederland Leest niet alleen aansluit bij de leesfunctie van de bibliotheek, maar ook een duidelijke link heeft met haar bredere functie van ontmoeting en debat, aldus de CPNB

Voor dit jaar is gekozen voor het thema 'democratie'. Net als vorige jaren blijft de gratis Nederland Leest-pocket voor leden en niet-leden een rol spelen in de campagne. Tijdens deze editie kan er echter gekozen worden uit  drie cadeauboeken rond het thema 'democratie' – 'naar goed democratisch gebruik kunt u iedereen zelf laten kiezen', aldus de CPNB. Op donderdag 21 april worden de titels van deze drie gratis Nederland Leest-pockets bekendgemaakt. Van 18 mei t/m 5 juni zijn de Nederland Leest-pockets en het bijbehorende promotiemateriaal te bestellen.

In Bibliotheekblad nr 3 (verschijningsdatum 31 maart) verschijnt een interview met Gijs Schunselaar, adjunct-directeur CPNB, die uitgebreider ingaat op de nieuwe opzet van Nederland Leest.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Ria van Brederode
22-4-2016 16:21
 Ben zo benieuwd naar de 3 titels die gisteren bekendgemaakt zouden worden. Zit druk te werken aan het scholenaanbod van de bieb, maar weet niet hoe verder met Nederland Leest als ik niet weet welke boeken centraal staan. met vriendelijke groet,Ria van Brederode,
Bibliotheek BiblioNu

 
Bart Janssen
22-4-2016 19:49
Uit navraag bij de CPNB blijkt dat bekendmaking van de titels zal plaatsvinden op 3 mei.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie